Duurzaam

Alles duurzaam, aanzienlijk minder energieverbruik! Kijk snel en lees alles over zonneboiler vs. zonnepanelen.

Een zonneboiler voor huishoudelijk warm water:

Een zonneboiler vangt de energie (licht en warmte) van de zon op om water te verwarmen. Warm water voor huishoudelijk gebruik is de tweedegrootste energievreter in een huishouden. De hoeveelheid warm water dat dagelijks verbruikt wordt per persoon is enorm (bad en douche, afwas,..). Door zonne-energie te gebruiken om dit water te verwarmen, kan je tot 70% energie besparen op je energiefactuur voor het opwarmen van het water.

Zonneboiler vs. Zonnepanelen?
Een zonneboiler zet de energie van de zon niet om in elektriciteit, zoals zonnepanelen dat doen. Een zonneboiler zet de energie rechtstreeks om in warmte energie, en is dus veel efficïenter dan zonnepanelen.Bovendien is het plaatsen vaneen zonneboiler ook veel goedkoper dan zonnepanelen, waardoor het terugverdien-effect van de investering veel groter is. Op slechts enkele jaren is de kostprijs van je zonneboiler terug betaald!

Installatie van een zonneboiler.
Voor een gemiddeld gezin van 4 personen heeft u een zonnecollector van 3m³ en een warmwaterboiler van ongeveer 110 tot 300 liter nodig. Het water wordt via de zonnecollector op het dak van je woning voorverwarmd en eventueel (in combinatie met een conventioneel systeem) bij verwarmt tot de gevraagde temperatuur, en dan naar de boiler gepompt waar het opgeslagen wordt voor verbruik. Een zonneboiler-installatie is relatief goedkoop in aanschaf. De zonneboiler is ook bijna onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur. Een maal de zonneboiler geplaatst, krijg je dus gratis groene energie, recht van de zon.

Kom kijken!
Zou u de dit in werking willen zien en hoe het geïnstalleerd is? dan kunt u altijd contact met ons opnemen en bij mij thuis komen kijken.