CV Installatie

Om een prettig binnenklimaat te kunnen realiseren, is verwarming noodzakelijk. Na de periode van hout- en oliekachels ging men over op gaskachels. Deze vinden we eigenlijk alleen nog maar terug in oude, niet gemoderniseerde woningen. Gelukkig is het hebben van een CV-ketel tegenwoordig géén overbodige luxe meer.

Een CV-installatie bestaat kortgezegd uit een CV-ketel, radiatoren en het buizenstelsel dat deze met elkaar verbindt. Ook mogen we de temperatuurregeling, zoals de kamerthermostaat, niet vergeten. Er zijn veel mogelijkheden om met behulp van een CV-ketel uw huis te verwarmen. De diversiteit van radiatorfabrikanten maakt het mogelijk om voor elk interieur een passende radiator te vinden, van robuust gietijzer tot modern en strak design. Behalve het gebruik van radiatoren kennen we natuurlijk ook het comfort van vloerverwarming.

Bij de keuze voor een nieuwe CV-ketel is het belangrijk om te weten hoe de bestaande situatie in de ruimte is. En hoe deze er in de toekomst uit ziet, denk bijvoorbeeld aan een verbouwing van de badkamer waarvoor meer watertoevoer nodig is. Denk daarbij aan een stortdouche. Voor het plaatsen van een HR-ketel is het van belang dat er een rioolpunt in de buurt is.